Yüksekokulumuz öğrenci ve personeline yönelik olarak Yeşilırmak Yerleşkesi konferans salonunda ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi.  İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca belirlenen ''2022 Yılı Afet Tatbikat Yılı'' kapsamında, Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitmenlerince verilen toplantıya öğrencilerimiz ve personelimiz yoğun ilgi gösterdi.

afet2

Deprem, yangın, sel, çığ, heyelan, teknolojik kazalar gibi afetlere karşılık 'afet bilinci' oluşturmayı hedefleyen eğitimde afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar ile afet sırasında yapılması gerekenler ve afet sonrası ilk saatlerin önemine dair bilgilendirme yapıldı.

Doğal afetlerde ilk 72 saatin (3 gün) önemine değinen Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitmeni ‘’Afetlere karşı ne kadar kapasitemizi artırırsak riskin tehlikeye dönüşmesinin önüne de o kadar geçmiş oluruz.’’ dedi.

Afet sonrası ilk dakikaların altın saatler olarak çok değerli olduğunun altını çizen AFAD Eğitmeni;  afet esnasında ve sonrasında arama kurtarma ekiplerinin tüm bireylere aynı anda ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi. Eğitmen; bu saatlerde bireyin ön bilgisinin ve farkındalık düzeyinin hayatta kalma mücadelesi ve etraftaki diğer afetzedelere ulaşmada çok kıymetli olduğunu kaydetti.

afet3

İlimizin Kuzey Anadolu Fay Hattında bulunduğunu ve birinci derece deprem riski taşıyan bir şehir olduğunu ifade eden AFAD Eğitmeni;  afet kültürü bilincine de dikkat çekti.

Afet kültürü bilincini, ‘’hayatın tüm alanlarında oluşmuş ve oluşabilecek tehlike ve risklerin farkında olmak, gerekli tedbirleri alarak yaşamak, bireysel ve toplumsal sorumluluk almak, toplumsal güç birliği oluşturarak sorunun değil çözümün bir parçası olmak, yaşam çevresine duyarlı olmak’  olarak özetleyen AFAD Eğitmeni, katılımcılara teşekkür ederek afet kültür bilincini herkese anlatmamız gerektiğini ifade etti.

afet

afet1