Amasya’da geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Özel KOLMED Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kol ve Hastane Genel Müdürü Sedat Ertürk öğrencilerimizle bir araya gelerek interaktif bir söyleşi gerçekleştirdiler. Yeşilırmak Yerleşkesi konferans salonunda yapılan söyleşiye Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Ayşe Şahin Yağlıoğlu, akademik ve idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

KOLMED (1)

İş Hayatına Demir ustası Olarak Başladım

Özel KOLMED Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kol; kendi yaşamından örnekler vererek başladığı söyleşisinde iş hayatına ilk olarak inşaatlarda demir ustası olarak başladığını; çok fazla zorlukla karşılaşmasına rağmen asla yılgınlığa düşmediğini söyledi. Daha sonra kooperatifçiliğe başladığını kaydeden Kol; Amasya’nın ilk kaloriferli ve asansörlü binalarını yaptıklarını ve bu binaları taahhüt edilen zamanda da bitirdiğini söyledi. Dürüst ve teknik donanımı ön planda tutarak iş hayatına yol verdiğinin altını çizen Kol; öğrencilerimize başarılı olmak istiyorlarsa üç şeye dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

KOLMED3 (1)

Çalışkanlık, dürüstlük ve kararlılığın başarının anahtarı olduğunun altını çizen Başarılı İş Adamı;  ‘’Benim için küp buldu, diyorlar arkadaşlar. Asla öyle bir şey yok. Ben sadece çalıştım; ama çalışırken yukarıda bahsettiğim ilkelerden ödün vermedim. Ayrıca işimi zevk alarak yaptım. Çalışmaktan keyif alırsanız işiniz hayatınızın da eğlencesi oluyor. Daha fazla motive oluyorsunuz ve başarı kaçınılmaz oluyor.’’ diyerek gençlerden hayattan korkmamalarını istedi.

KOLMED2 (1)

İletişim İşe Alımda En Büyük Kriter

Hastane Genel Müdürü Sedat Ertürk ise söyleşisine yaklaşık on yıldır iş hayatının içinde olduğunu, kariyerine ilk olarak İstanbul’da hasta kabul personeli olarak başladığını ifade ederek başladı. Ertürk, kendisinin de öğrencilerimiz gibi bir zamanlar eğitim öğretimin içinde olduğunu; iş hayatına atıldığında ise kariyer basamaklarını çeşitli deneyimler yaşayarak daha yukarılara taşıdığını söyledi.

KOLMED5

Gençlerden mutlaka kendilerine çeşitli hedefler koymalarını isteyen Ertürk; iş yaşamında en çok aranan kriterin iletişim becerilerinin yüksek olması ve teknik donanımın olması olarak özetledi.

Gençlerden gelen soruları da samimiyetle cevaplayan katılımcılara, Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Ayşe Şahin Yağlıoğlu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

KOLMED4 (1)