İnternet ve Ağ Teknolojileri (Uzaktan Eğitim)

NASIL BAŞVURULUR?

Program, 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır.
4702 Sayılı Kanun uyarınca meslek liselerindensınavsız geçiş yapılabilmektedir.
Genel liselerden mezun olanlar ise YGS-1 puan türü ile başvuru yapabilmektedir.

PROGRAMIN ÖĞRENİM SÜRESİ NE KADARDIR?
•Eğitim öğretim 2 yıl (4 yarıyıl) devam etmektedir.

ÜCRETİNE KADARDIR?

•Uzaktan eğitim ve öğretim için öngörülen ücret, ilgili yıl için Bakanlar Kurulunun belirleyeceği İkinci Öğretim harç ücretiyle denk olacaktır.(2012-2013 yılı MYO ikinci öğretim dönemlik harç ücreti 385 TL)

AYRINTILI BİLGİ İÇİN;
Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler MYO

Web: tbmyo.amasya.edu.tr

E-posta: teknik.myo@amasya.edu.tr

Tel: (0 358) 252 52 12-13

Faks: (0 358) 252 52 17

Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi

Web: uzem.amasya.edu.tr

E-posta: uzem@amasya.edu.tr

Tel: (0 358) 252 62 35

Faks: (0 358) 252 62 54

Programın Amaçları

İnternet ve Ağ Teknolojileri  Ön Lisans Programı "Bilgi Çalışanı" olarak nitelendirilen, bilgisayarla ileri düzeyde tanışık orta kademe işgücü yetiştirmeye yönelik bir programdır. Bu programda; ağ teknolojileri, güncel işletim sistemleri, yerel ve geniş alan ağları, bilgisayar ağlarının altyapısı ve bu ağlarda kullanılan servisler, sanallaştırma, yönlendirme ve anahtarlama, web servisleri, mesajlaşma alt yapısı ve e-posta, bilgisayar ağlarında güvenlik gibi dersler uygulamalı olarak anlatılmaktadır. Ayrıca öğrencilerin bu teknolojilerde kullanılan cihazlarla pratik yapmaları sağlanmaktadır.

Programdan mezun olan öğrenciler, "Sistem ve Ağ Yönetimi - İnternet Programcılığı Teknikeri " unvanı almaktadırlar. Mezun olan öğrencilerimiz aldıkları kaliteli ve güncel eğitim sayesinde, Sistem Uzmanı, Ağ Uzmanı, Bilgi İşlem Uzmanı, Sistem Destek Uzmanı, Sistem ve Ağ Danışmanı, Sistem Yöneticisi, Ağ Yöneticisi, İnternet Programcısı, Web Tasarımcısı olarak aranan nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip elemanlar olarak çalışabileceklerdir.

Öğrenci Kabul Koşulları

İnternet ve Ağ Teknolojileri  (Uzaktan Eğitim) Ön Lisans Programına, aşağıda belirtilen meslek liselerinin ilgili bölümlerden mezun olup sınavsız geçiş ile yerleştirilen veya normal liselerden mezun olup Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) 'nin ilgili türde belirlenen YGS Puanını alıp, ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler kabul edilmektedir.

Meslek Liselerinin İlgili Bölümleri;

Bilgi İşlem Bölümü

Bilgisayar Bölümü

Bilgisayar Donanım Bölümü

Bilgisayar İşletimi Bölümü

Bilgisayar İşletimi Teknisyenliği Bölümü

Bilgisayar Yazılım Bölümü

Bilgisayar Programcılığı Bölümü

Bilişim Teknolojileri

Uzaktan Eğitimde ara sınavlar internet üzerinden yapılmaktadır. Yılsonu sınavları ise örgün öğretimde olduğu gibi yüz yüzedir. Ders izleme ve değerlendirme esasları, öğrencilerin ödev, tartışma, ders içeriği izleme, sohbet saatlerine katılımları öğrenci değerlendirme süreçleri kapsamında ders danışmanı öğretim elemanları tarafından takip edilebilmektedir. Ayrıca uygulamalı dersler dönem sonlarında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda yapılacaktır.

Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

İnternet ve Ağ Teknolojileri  (Uzaktan Eğitim) Ön Lisans Programında, örgün öğretim de verilen ders içeriklerinin, metin, animasyon ve ses gibi eğitim materyallerinin desteği ile zenginleştirilerek, Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden programımıza kayıtlı öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır.

Eğitim Yönetim Sistemi, 7 gün 24 saat öğrencilere açık bir sistemdir. Öğrenciler, Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden, ders içeriklerini, ders ile ilgili diğer materyalleri kolayca takip edilebilmektedir. Ayrıca ders danışmanı öğretim elemanları öğrencileri ile birebir etkileşime geçebilmekte ve ödev, tartışma, sohbet, sınav gibi işlemlerini kolaylıkla sistem üzerinden yapabilmektedirler. Ders içerikleri, 14 hafta üzerinden hazırlanmış olup, tüm dersler dönem boyunca öğrencinin kullanımına açıktır.

Harç Ücretleri

Uzaktan eğitim ve öğretim için öngörülen ücret, ilgili yıl için Bakanlar Kurulunun belirleyeceği İkinci Öğretim harç ücretiyle denk olacaktır (2012-2013 yılı M.Y.O ikinci öğretim dönemlik harç ücreti  385 TL ).

Programdan Mezun Olanların Devam Edebilecekleri Lisans Programları

İnternet ve Ağ Teknolojileri  (Uzaktan Eğitim) Ön Lisans Programı mezunları DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile aşağıda yer alan bölümlere geçiş yaparak  öğrenimlerine devam edebilirler.

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri