Moda Tasarımı Programı İlk Öğrencilerini Alıyor

Yükseköğretim Yürütme Kurulunca Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Moda Tasarımı programının açılmasına ve bu programa 2018-2019 akademik yılında öğrenci alımına karar verildi.

moda

Konuyla ilgili açıklama yapan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Tanak; ''Küreselleşen dünya pazarlarında rekabetin artmasıyla ürünler hem işlev hem de estetik açıdan önem kazanmıştır. Moda Tasarımı olgusu da üretimde önemli bir yere sahip olmuştur. Moda Sektörü, hızla gelişen ve değişen gereksinimlerine cevap verebilen, yeni ve güncel teknolojileri kullanma bilgi ve becerisini kazanmıştır. Bu anlamda, Türk giyim sektörünün iç ve dış pazarda başarısını sürdürebilmesi, markalarını oluşturabilmesi ve rekabet gücü kazanması, tasarımla farklılık yaratmasına ve kendi modasını oluşturarak tasarımla rekabet etmesine bağlıdır. Moda sektörü sürekli büyümekte ve gelişmekte dolayısıyla alanında uzman ara eleman ihtiyacı doğmaktadır. Bu anlamda açılan "Moda Tasarımı" programımız dünya ile rekabet eden giyim ve moda sektörümüzün bu ihtiyacını bir nebze olsun gidermeyi amaçlamaktadır.” cümlelerini kaydetti.

Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Erkan Türkmen Dönmez ise yaptığı açıklamada “Moda Tasarımı programı, ülkemizin en önemli sektörlerinden biri olan giyim sektörüne hitap eden, istihdam olanakları yüksek ve aranan bir program. Bölümümüzün akademik alt yapısı, laboratuvarları ve teçhizatı eğitim-öğretime hazır durumda. 2018-2019 Akademik Yılında 30 öğrenci alımıyla eğitim faaliyetlerine başlayacağız. Programımızın ilimize ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.