Yüksekokulumuz öğrencileri kan bağışı kampanyasına yine yoğun ilgi gösterdi. Üniversitemiz yerleşkelerinde; Kızılay Samsun Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği dönem dönem kan bağış kampanyaları düzenleniyor. Bu kampanyalardan biri de 16-17 Mayıs tarihlerinde yüksekokulumuzda düzenlendi. Geçtiğimiz ocak ayında düzenlenen kampanyaya da yoğun ilgi gösteren öğrencilerimiz, yeni kampanya kapsamında iki günde yaklaşık 70 ünite kan bağışı yaptılar. Yüksekokulumuz yönetimi ve Kan Merkezi Müdürlüğü öğrencilerimizin duyarlı davranışını tebrik ederek gençlerin bağış hususunda bilinç düzeyinin çok yüksek olduğunu kaydettiler.

Kan Merkeziyle imzalanan protokolle, kan ve kan yoluyla bulaşan hastalıkların yükseköğrenim öğrencilerine anlatılması ve öğrencilerimizin mesleklerine başladıklarında daha bilinçli bireyler olarak toplumumuzu aydınlatmaları hedefleniyor.

kan bahar1

kan bahar2