Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan dokuz bölüm bazında oryantasyon toplantıları yapıldı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 19 Eylül itibariyle başlarken yurdun dört bir köşesinden gelen birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon günleri gerçekleştirildi. İlgili bölüm başkanları, akademisyen ve idarecilerin katıldığı toplantılarda öğrencilere dersliklerin ve laboratuvarların doğru kullanımları, derslerin işlenişi, stajlar, öğrenci kulüpleri, Amasya’nın gezip görülecek tarihi ve kültürel yerlerine dair bilgiler aktarıldı. Öğrencilerden gelen soruların da cevaplandırıldığı toplantılarda yüksekokulumuz ve üniversitemiz hakkında geniş bilgilendirilme yapıldı.

Yeni eğitim öğretim yılında gençlere başarılar dileyen yüksekokulumuz müdürü Prof. Dr. Ergül Türkmen; yüzlerce gencin yüksekokulumuz tercih ettiğini belirterek birçok bölüm bazında yüzde yüz doluluk oranının yakalandığını belirtti. Yüksekokulumuzun tercih edilmesinde istihdam odaklı bölümlerin olmasının payının önemli olduğunu vurgulayan Türkmen; eğitim öğretime devam etmek isteyen gençlerin Dikey Geçiş Sınavıyla da lisans programlarına yerleşebileceklerini kaydetti.

oryantasyon1

oryantasyon2