TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre yüksekokulumuz Bilgisayar Programcılığı ve Harita ve Kadastro Programları öğrencileri tarafından hazırlanan iki proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Amasya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak desteklenmeye hak kazanan Yüksekokulumuz öğrencilerini ve akademik danışmanlarını tebrik ediyor başarıların devamını diliyoruz.

Desteklenmeye Hak Kazanan Proje Bilgileri:

1. proje

Proje adı: Düşük Maliyetli GNSS Sistemleri İle Kapalı/Kısıtlı Alanlardaki Konum Performansının Araştırılması

Proje Yürütücüsü-Araştırmacı: Doğukan KORKMAZ ve Batuhan TANDOĞAN

Akademik Danışman: Öğr. Gör. Dr. Sabri Serkan TAN

2. proje

Proje Adı: Farklı PPP/PPP-AR Yazılımlarının Çeşitli Çevresel Faktörlere Göre Konum Belirleme Performanslarının İncelenmesi

Proje Yürütücüsü-Araştırmacılar: Abdullah Enes SÖNMEZ ve Ahmet GÜLTEKİN-Dursun KONAŞ.

Akademik Danışman: Doç. Dr. Berkant KONAKOĞLU

İlgili Haber: