Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrencilerimizin Dikkatine

2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT İŞLEMLERİ

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıtlarını 11 - 16 Ağustos 2017 tarihleri arasında e-devlet  üzerinden yapacaklardır.

E-devlet üzerinden kayıt yapamayanlar 14 - 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında kayıt yaptıracaklardır.

Not: E-Devlet (E-Kayıt) üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin üniversitemize kesin kayıt için gelmelerine gerek yoktur.

Katkı payı, öğrenim ücretleri 05 - 15  Eylül 2017 tarihleri arasında tahsil edilecektir.

ÖNEMLİ NOT:

Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan veya devam eden öğrencilerin Üniversitemizin kayıt oldukları Fakülte/Yüksekokullara 18.09.2017 - 22.09.2017 tarihleri arasında muaf olmak istedikleri derslerle ilgili; Dilekçe, Onaylı Transkript, Onaylı Ders İçerikleri ile başvurmaları gerekmektedir.

Sonraki yarıyıl/yıllarda yapılacak muafiyet talepleri ya da yapılan muafiyet/intibak işlemlerinin iptaline yönelik istekler Amasya Üniversitesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi ilgili madde gereği  kabul edilmez.

Aynı anda iki önlisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamaz (Açıköğretim Fakültesi kontenjan sınırlaması olmayan programlar hariç). Bu durumda olan öğrenciler ancak diğer yükseköğretim kurumlarındaki kayıtlarını sildirdikleri takdirde üniversitemize kayıt yaptırabilir.