Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından verilen “2023 Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında; ‘Mekânda Erişilebilirlik’i ifade eden turuncu bayrak ile ‘Eğitimde Erişilebilirlik’i ifade eden yeşil bayrak ödüllerini almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda ödül alan diğer birimlerin de katılımıyla bir tören yapıldı. Yapılan ödül töreninde Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Ayşe Şahin Yağlıoğlu ve Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Levent Semiz ödülü ve bayrağı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ile Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Kurt ve Prof. Dr. Mehmet Kızılkaya’dan teslim aldılar.

Ödül Töreni

İki ödül birden almaya hak kazanan yüksekokulumuzda ise eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek amacıyla çeşitli düzenlemeler yapılıyor. Bu kapsamda sınıflarımıza işitme engelli öğrencilerimiz için İndüksiyon Döngü Sistemi (İşitme Yardımcı Sistemi) kuruldu. Bu sistem işitme cihazının yetmediği yerlerde ses kaynağı ile dinleyici arasındaki iletişimi bozan yankılanma ve gürültü gibi çevresel faktörleri ortadan kaldırması bakımından önemli bir işlev görüyor. 14 puntolu sınav kâğıtları, yazıcı, okuyucu, işaretleyici desteği gibi görme engelli öğrencilerimize yönelik uygulamaları da bu kapsamda yapılan çalışmalar arasında sıralayabiliriz

Görme engelliler için kılavuz yol, engelli rampası, cam yüzeylerin üzerinde yer alan uyarıcı işaretler, engelli araç parkı, yer adları ve personel isimlerinin bareilla alfabesi ile yazılması, işitme engelliler için uyarı cihazı gibi düzenlemeler de dezavantajlı öğrencilerimizin eğitime daha kolay ulaşması açısından yapılan düzenlemeler arasında yer almaktadır.

Ayrıca yüksekokulumuz çatısı altında Engelli Öğrenci İdari Birimi bulunmaktadır ve bu birime görevlendirilen personel, dezavantajlı öğrencilerinin eğitime daha kolay ulaşmaları bağlamında gerekli takipleri yapmaktadır.

İlgili Haber İçin TIKLAYINIZ

2023 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Amasya Üniversitesi’ne Üç Ödül