Yüksekokulumuz, 'Engelsiz Üniversite Ödülleri' kapsamında ‘Mekanda Erişilebilirlik’i ifade eden turuncu bayrak ile ‘Eğitimde Erişilebilirlik’i ifade eden yeşil bayrak ödüllerini almaya hak kazandı.

2018’den bu yana verilen 'Engelsiz Üniversite Ödülleri'ni kazanan üniversiteleri YÖK (Yükseköğretim Kurulu) Başkanı Erol Özvar açıkladı. Özvar, törende yaptığı konuşmada, eğitimde fırsat eşitliğini her düzeyde sağlayabilmek amacıyla yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak için "engelsiz erişim" ve "engelsiz eğitim" başlığı adı altında çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

İki ödül birden almaya hak kazanan yüksekokulumuzda ise eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek amacıyla çeşitli düzenlemeler yapılıyor. Bu kapsamda sınıflarımıza işitme engelli öğrencilerimiz için İndüksiyon Döngü Sistemi (İşitme Yardımcı Sistemi) kuruldu. Bu sistem işitme cihazının yetmediği yerlerde ses kaynağı ile dinleyici arasındaki iletişimi bozan yankılanma ve gürültü gibi çevresel faktörleri ortadan kaldırması bakımından önemli bir işlev görüyor. 14 puntolu sınav kâğıtları, yazıcı, okuyucu, işaretleyici desteği gibi görme engelli öğrencilerimize yönelik uygulamaları da bu kapsamda yapılan çalışmalar arasında sıralayabiliriz

Dezavantajlı öğrenciler, personel ve ziyaretçiler için kılavuz yol, engelli rampası, cam yüzeylerin üzerinde yer alan uyarıcı işaretler, yer adları ve personel isimlerinin braille alfabesi ile yazılması, işitme engelliler için uyarı cihazı gibi düzenlemeler ve engelli araç parkı da yüksekokulumuzdaki diğer hizmetler arasında yer almaktadır.

Ayrıca yüksekokulumuz çatısı altında Engelli Öğrenci İdari Birimi bulunmaktadır ve bu birime görevlendirilen personel, dezavantajlı öğrencilerinin eğitime daha kolay ulaşmaları bağlamında gerekli takipleri yapmaktadır.

Ödül

İlgili Haber İçin TIKLAYINIZ